2. oktober 2011

mladi talent

Abigali Breslin

WIKI pove vse.
15 letno dekle, ki ima za seboj že vrsto kvalitetnih filmov. Nisem si še ogledal niti polovite njenega repertuarja ampak v tistih filmih, ki sem jih videl igra vedno eno in isto vlogo. Dobro je da ni zaslovela s žanrom kot sestri Olson, saj potem ne bi pisal o tem.

Mene je prepričala z filmom "Little Miss Sunshine", ko je igrala vlogo dekleta, ki si je obupno želelo nastopiti na lepotnem tekmovanju. Takem tekmovanju, ki ga matere ameriških deklic obožujejo, otroških lepotnih tekmovanj. Film prikazuje dogodke od tega ko se je deklica prijavila do samega tekmovanja in vse priprave vmes. Samo s to razliko, da se vsebina filma ne osredotoča na tekmovanje ampak na dinamiko družine v kateri je deklica in pripetljale te družine. Naj omenim še da deklica ni ravno lepotička pa še ravno suha ni, vsaj za to vlogo ne.

"The Ultimate Gift" - spet vloga deklice, trmaste, odločne s precej drznim jezikom. Njena vloga v v filmu je zgolj stranska, a doda filmu močan pečat. Film vreden oglede predvsem zaradi zgodbe. Zgodba o zapuščini zelo bogatega moža, z veliko družino in vnukom, ki je na račun od tega bogastva živel na veliki nogi. Stari oče pa mu da vrsto nalog prek katerih spoznava svet in ima možnost prejeti večino zapuščine.

In še dva izmed mnogih "My Sisters's Keeper" in "No reservations" prvega močno priporočam drugi je pa za vedeljsko popoldne.

Ni komentarjev:

Objavite komentar