14. december 2009

UK Anglije

Prvi izmed 3 velikih se je končal. in kakšen turnir je bil, fantactičen. Zreb je ponujal in tudi ponudil z nekaj fantastični dvoboji npr. O'Sullivan vs. Selby, Robertson vs. Higgins, Junghui vs. Murphy, ... in obe polfinali s finalom vključno (Junghui vs. Higgins).

Sam sem si ogledal le par tekem po televiziji in prek interneta. Na zalost si nisem utegnil ogledat polfinalne tekme O'Sullivan vs. Hiuggins v celoti. Ker to je bil finale pred finalom. O'Sullivan s dobro forma, Higgins pa je tako ali tako vedno v dobri formi. A se polfinale ni odvijalo po mojih zeljah. Igrali so kdo pride prvi do 9 zmag. In v prvem delu je Higgins presenetljivo povedel s 6:2. Začetek drugega dela je bil slab za O'Sullinava saj je zaostajal ze 2:8 in Higginsa je ločil od finala le še okvir oz. igra.
Nato je se stvar začela obračati in dokončno dosegla vrhunec v 13 igri, ko se je O'Sulivan sam sebe spravil v snooker polozaj in ko se je poskušal reševati ven je poklonil Higginsu 31 točk. A višek vsega je bilo to, da se je rešil malo sporno, z roko se je namreč nenamenoma dotaknil črne krogle. Sodnik je namesto miss "zgrešeno", klical fouls "napako" in spravil Higginsa malce ob zivce.
O'Sullivan se je čudezno pobral in privedel tekmo do zadnjga odločilnega 17 okvirja (rezultat 8:8). V zadnji igri je dobro začel, a zgrešil in nato prepustil Higginsu pobudo, ki jo je z veseljem sprejel in zmagal dvoboj.

Finale zgodba zase. Higgins vs. Junghui. Junghui je vodil večino tekme, Higgins ga je uspešno lovil in izenačeval. Bolj kot je tekma prihajala k koncu razburlivejše je postajalo. Higgins je pri rezultatu 7:6 prvič prešel v vodstvo, a je Junghui takoj izenačil. Nato je Higgins zapravil vodstvo 8:7, ko je zgrešil enostavno rjavo kroglo in prepustil igro Junghui-ju. Ta igra se je izkazala za odločilno. Junghui je nato povedel 9:7 in vzpostavil prednost 2 iger, kar je bilo za zmago popolnoma dovolj. 10:8 končni rezultat za Junghuija, ki je tako ze drugič dvignil pokal Anglije visoko v zrak.

Na youtube je posnetek celotnega finala in polfinla, ki sem ga opisal. Vredno ogleda.

Ni komentarjev:

Objavite komentar