22. marec 2010

Dobravlje!

Sam kraj ni kdo ve kaj lep, ampak ponuja njegova okolica idealen prostor za preprosto orientacijo. Na žalost zmanjka predel, ki bi bil orientacijsko zahteven, a ne mormo met vesega.

Sobota je bila namenjena za orientacijo. Najprej sem mislil, da bom mučil z njo vodnike po Nanosu, a smo vse skupaj odpovedali. Tako sem mel čas za drugo orientacijsko tekmo v naši regiji.
Ga ni čez dan preživet s kompasom in zemljevidom v roki in se podit skozi gozd in travnike. Naše tekme so enkratne ker spoznaš okoliške kraje kot jih še nikoli nisi videl in nikoli se ti ni sanjalo da bi bili lahko taki.
Ravno v soboto smo šli iz Kamnje v Vrtovin po neki ful hudi potki. Oska, na eni strani obdana z kamnitim zidom visokim kak meter na drugi strani pa meter nižje travnik. Vse skupaj spominjalo na obalo. Druga cvetka je pa slap pri Vrtovinu, ki ga je naredil en majhen potoček. Čeprav sem že slišal da je tam nekje en slap, averjetno se ga nebi odpravil pogledat, če ne bi bilo orientacije.

Komaj čakam na naslednjo. Samo na žalost se na tisti sam ne bom tekmovalno podil dosti okoli, ker jo bom organiziral. Bo pa zato dosti bolj zabavno ko se bom sam z zemljevidom in kompasom podil po neznanih krajih in odkrival ameriko :)

1 komentar:

  1. Najprej je bil slap, potem pa potka :D
    in ja, je bilo kar najbel nepozabno! :)
    naredi tudi ti eno tako lušno tekmo, ok?

    OdgovoriIzbriši