6. maj 2010

najboljša igra

Na letošnjem svetovnem prvenstvu v snookerju se je zgodilo nekaj zanimivega, nekaj kar vsak navdušenec tega športa ne bi smel zamuditi.

Pred točno 25 leti sta se v finalu srečala Steve Davis in Dennis Taylor. O tem finalu se med navijači še danes govori. Davis je konkretno povedel (8:0), a se Taylor ni predal in po pavzi prevzel vajeti v svoje roke. Po kocu dveh rund igranja je bil rezultat 9:7 za Davisa. Nato kakšnega velikega pobega ni bilo več.
O naslovu je odločal zadnja 35 igra pri rezultatu 17:17, ki je bila polna preobratov. Oba igralca sta imela večkrat možnost osvojiti naslov a na koncu je to uspelo Dennisu Tayloru.
Kako je potekal finale leta 1985 si lahko pogledate na YouTubu, povezva.

No on da so obeležili to zanimivo finale so v BBC-ju, kjer oba sedaj delata kot komentatorja snooker tekem, odločili, da bodo ponovili zadnji okvir te tekme. "Povratna tekma" se je odvijala pred finalnim obračunom Robertson vs. Dott.
Na povezavi
si lahko pogledate posnetek kako je se skupaj zgledalo.

Sam sem vse skupaj spremljal prek TV-ja in vam lahko rečem, da takega ovirja oz. tekme pa še ne. Malce mi je bilo žal, da si nisem prej pogledal originalnega zadnjega okvirja, saj so se malce nanašali nanj. A smo preživeli.

To je bil način s katerim bi se lahko snooker znebil oznake dolgočasno in preveč resno. upam, da bodo v prihodnje poskušali s še kakšno takšno ponovitvijo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar